Pelgrimroute dag 3
Door: Gerrie Middelkoop
Blijf op de hoogte en volg Jan en Gerrie
02 Juni 2014 | Spanje, Melide
2 juni
Omdat we vandaag 'maar' 15 kilometer hoeven te lopen staan we iets later op dan de afgelopen dagen. Ook de afgelopen nacht hebben we slecht geslapen, de bedden zien er goed uit en hebben boxspring matrassen maar elke veer is te voelen waardoor we niet aan echt diepe slaap toekomen. Toch zitten we om 08.00 uur fris en monter aan het ontbijt en delen we met elkaar de kleine pijntjes waar we last van hebben maar die ons niet weerhouden met frisse zin aan de nieuwe wandeldag te beginnen. Cees heeft voor het eerst ook wat spierpijnklachten, maar loopt nog steeds als een jonge hond voorop alsof hij er nog geen 50 kilometer op heeft zitten. Jan zijn blaar is de afgelopen nacht gezwollen tot het formaat van een 2 euro munt. Die heeft hij daarom vanmorgen bij het opstaan toch maar doorgeprikt en afgeplakt. na een eenvoudig maar voedzaam ontbijtvwandelen we om 08.55 uur weg bij ons overnachtingsadres en om 09.00 uur passeren we het Gemeentehuis waar we een stempel scoren op onze wandel kaart. Daarna sluiten we aan op de route en beginnen we aan een wandeling die ons vandaag naar Melide zal leiden. Na een uur passeren we het dorpje San Xiao do Camino en weerstaan we verleiding om daar bij het eerste barretje dat we tegenkomen te stoppen voor koffie. We passeren een Romaans dorpskerkje waar we een stempel in onze pelgrimspaspoort laten zetten door een jongeman die deze taak met een zeer devoot gezicht uitvoert terwijl er op de achtergrond kerkelijke muziek wordt gespeeld. Dat geeft een heel speciaal gevoel. Vervolgens wandelen we door een prachtig eikenbos tot aan het plaatsje Casanova. Daar volgen we de weg omhoog over weiden en langs bosjes, de route gaat glooiend omhoog en omlaag. Dat klinkt relaxt maar voelt als heel zwaar in onze benen vandaag. Als we in het gehucht Coto arriveren hebben we 9 kilometer gelopen en zijn we 2 uur onderweg. Hier zijn we echt aan koffie toe, dus strijken we neer op het grote tuinterras bij bar Casa de la Samoza. Aan iedereen die we na ons binnen zien komen is te zien dat het zwaar is vandaag, veel steile klimmetjes en even zovele steile dalingen, het vraagt veel van onze knieën en voeten. Om ons heen zien we wandelaars die hun schoenen uittrekken en blaren verzorgen, watten tussen tenen doen en daarna voorzichtig weer proberen hun schoenen aan te trekken. Jan zijn blaar lijkt geen problemen te veroorzaken dus hij houdt zijn schoenen aan. Om 11.30 uur vervolgen we onze weg tot aan het oude plaatsje Leboreiro waar het tot dan toe goed begaanbare pad overgaat in een pad bedekt met steenslag. Goed uitkijken waar je je voeten zet, onze tracking stokken komen goed van pas! We steken een beek met moerassige oevers over en passeren een industriegebied en granietzagerij. Door een bosperceel lopen we uiteindelijk steil omlaag naar de rand van het dorp Furelos. Daar gaan we een prachtige oude brug over en lopen we door het plaatsje omhoog tot aan de plaats Melide, onze eindbesteming voor vandaag. Voordat we ons melden bij ons hotel voor de komende nacht lopen we in de stad nog een paar honderd meter omhoog om te lunchen in een druk bezocht eetcafé. Daarna dalen we af naar ons hotel en krijgen we vlotjes onze kamer toegewezen. Ook onze tassen zijn al binnen! Na 4 uur lopen in totaal vandaag hebben we 16 kilometer overbrugd. We zijn over de helft en hebben nog drie dagen te gaan. Morgen een wandeling van 14 kilometer, maar nu eerst onze moeie voetjes verzorgen en een middagdutje doen zodat we morgen weer fris van start kunnen gaan!
02 Juni 2014 - 17:34
Corrie:
wij wensen jullie heel veel wandel plezier en nog veel mooie dagen. Geniet ervan en hou vol! -
02 Juni 2014 - 19:03
Clementine :
Wat leuk om jullie reis zo te volgen,ook voor de volgende dagen veel wandelplezier.
En wat zullen jullie een voldaan gevoel hebben als je in Santiago de Compostala aankomt -
02 Juni 2014 - 19:51
Wilma:
Leuk om jullie reisverslag te volgen. Als ex-vierdaagse wandelaarster weet ik hoe je soms moet afzien. Respect! Groetjes vanuit een zonnige Dordogne -
02 Juni 2014 - 19:55
Herman En Herma Ten Brinke:
Alweer zo'n leuk verhaal. Mooi hoor zo'n tocht maar toch wel zwaar met al dat geklim en gedaal. Ik raak al achter adem als ik het alleen maar lees. Nog heel mooie dagen gewenst. H & H